EUR: 380,98 Ft
USD: 350,39 Ft
CHF: 382,48 Ft
GBP: 432,87 Ft
RON: 76,97 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

A buszsávot használtad? Jön a komoly büntetés!

Belföldi hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: BKK

Zajlik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közös akciója, amelyben a buszsávok használatát ellenőrzik.

Egyre komolyabban lépnek fel a fővárosban a közlekedési kihágásokat elkövetőkkel szemben. Most például a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közös akciója folytatódott a hét első felében, amelyben a buszsávok használatát ellenőrzik.

Az ellenőrzés során a rendőrök az autóbuszsáv jogosulatlan használata miatt 60, buszöbölben való megállás miatt 3 helyszíni bírságot szabtak ki, egy sofőrt pedig, akinek az autója is ki volt vonva a forgalomból, feljelentettek.

Ha már zajlottak az utakon az ellenőrzések, akkor egyéb jogsértések miatt az egyenruhások 14 további esetben szabtak ki helyszíni bírságot, és 2 feljelentést tettek. Voltak, akik átlépték a záróvonalat, kézben tartott mobiltelefont használtak, lejárt okmánnyal közlekedtek, és olyan is volt, aki kerékpársávon állt meg, vagy nem adott elsőbbséget a gyalogosnak a zebra előtt.

Három sofőr közigazgatási bírságot kapott, amiért piroson hajtott át. Egy embert egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt elfogtak, két másikat pedig engedély nélküli vezetés miatt előállítottak.