393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Buszbaleset: százas tempónál elaludhatott a sofőr, mielőtt belevágódott a kamionba

10perc.hu
2023. 05. 16.

Nyolcan kerültek kórházba életveszélyes sérülésekkel szlovákiai D2-es autópályán balesetet szenvedett magyar busz utasai közül, két embert mélyaltatásban tartanak.

Egyre több részlet derül ki a tragikus, egy halálos áldozattal és több súlyos sérülttel járó szlovákiai buszbalesetről. A szlovák sajtóban megjelent hírek szerint a magyar busz 100 km/óra sebességgel hajthatott bele egy, a leállósávban álló kamionba. A rendőrség közlése szerint a kamion és a busz sofőrjének alkoholtesztje is negatív lett. A TV JOJ szerint a magyar busz sofőrje elaludhatott.

23 súlyos és közepesen súlyos sérültet kezelnek kórházban. Ők arc-, gerincsérüléseket, medence- és végtagtöréseket szenvedtek. Több emberen kellett életmentő műtétet végrehajtani, két sérült mélyaltatásban van. A tudósító tájékoztatása szerint a sérülteket szakszerűen és gyorsan látták el – írta az ATV.


Az ütközés után a busz összeroncsolódott    Fotó: Facebook


A könnyebb sérülteket a malackai (Malacky) tűzoltólaktanyában kialakított krízisközpontba szállították, ahol pszichológusok és orvosok foglalkoztak velük. A 38 könnyebb sérült közül 19 embert szállítottak kórházba, a többiek 18 óra után mentesítő busszal elindultak Magyarországra.

A budapesti és miskolci embereket, feltehetően nyugdíjasokat szállító busz teljes sebességgel belerohant egy kamionba, amely épp az autópálya melletti pihenőhelyről hajtott vissza a sztrádára. Az ütközés után a busz összeroncsolódott, az úttesten hevertek az utasülések, a kamion rakománya az útra borult.

Főkép forrása:
Facebook/Hasičský a záchranný zbor

További cikkek