392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

A BMW elégedett tavalyi eredményeivel

10perc.hu
2021. 01. 19.
A BMW elégedett tavalyi eredményeivel

Bár Magyarországon az újautó-piac csaknem 19 százalékot esett tavaly, a BMW megközelítette előző évi eredményeit, és a prémium szegmensben 33,3 százalékos piaci részesedést ért el.

Ahogy azt már megszoktuk, ebben az időszakban a márkák elsősorban a tavalyi eladási adataik értékelésével vannak elsősorban elfoglalva. Maciej Galant, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója egy online sajtótájékoztató keretein belül kijelentette, a márka összességében elégedett az eredményeivel, hiszen nemzetközi szinten a legnépszerűbb prémiumautó-gyártó volt.

Tavaly a globális piacon az egészségügyi helyzet nehézségei ellenére 2 324 809 autót értékesített a BMW-csoport, ami 8,4 százalékos csökkenést jelent, de a negyedik negyedévben már 3,2 százalékos erősödést tudtak elérni a 2019-es hasonló időszakhoz képest. A BMW-csoport 31,8 százalékos növekedést ért el a teljesen elektromos és plugin-hibrid modellek eladásában, ezekből 192 646 darabot adtak el.



Magyarországon 3514 BMW-t és 366 Minit adtak el tavaly. Legsikeresebb a BMW 3-as sorozat volt, ebből 543 darabot értékesítettek. A BMW márka értékesítése Magyarországon 5 százalékkal csökkent 2020-ban. A tavaly bemutatott, teljesen elektromos Miniből pedig 75 darabot értékesítettek. A hetekben megérkezik a szintén teljesen elektromos BMW iX3 Magyarországra. Ez a márka első olyan modellje, amely azonos karosszériával elérhető benzin, dízel, plugin-hibrid és teljesen elektromos változatban is.

Főkép forrása:
BMW

További cikkek