392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

BL Final Four – létrejöhet a magyar álomdöntő a Győr és a Fradi között

10perc.hu
2023. 05. 09.
BL Final Four – létrejöhet a magyar álomdöntő a Győr és a Fradi között

A Győr a címvédő norvég Vipers Kristiansanddal, a Ferencváros pedig a dán Team Esbjerggel játszik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a budapesti négyes döntő első játéknapján, június 3-án.

A magyar szurkolók első kívánsága teljesült, és elkerülte egymást a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe bekerült két magyar csapat, azaz a Magyar Kupa fináléját követően akár a BL-döntőben is összecsaphat egymással a Győr és a Fradi. Ráadásul először fordult elő, hogy ugyanabból az országból két csapat is bekerült a budapesti végjátékba

A Győr és a Vipers hetedszer találkozik egymással a BL-ben, eddig a magyar csapat négyszer, a norvég együttes kétszer győzött. A tavalyi döntőt éppen ez a két csapat játszotta az MVM Dome-ban, akkor a norvégok nyertek. Az ETO 15. alkalommal jutott elődöntőbe a BL-ben, a négyes döntőben pedig nyolcadszor szerepelhet.


A győriek visszavágnának a norvég Vipersnek a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért    Fotó: MTI/Krizsán Csaba


"Egyszer kikaptunk a Viperstől a döntőbejutásért, tavaly pedig a döntőben, úgyhogy egy még nagyobb reváns van bennünk, ezért ezt most meg szeretnénk nyerni. Ha pedig már úgy sikerülne, hogy megnyernénk, szerintem az mentálisan egy akkora lökést adna a csapatnak másnapra, hogy akkor átgázolnánk mindenkin" - mondta az M1 aktuális csatorna tudósítójának Fodor Csenge, a Győr magyar válogatott kézilabdázója.

Az FTC-nek és az Esbjergnek is a hetedik egymás elleni BL-mérkőzése következik, eddig két magyar siker és egy döntetlen mellett három dán győzelem a mérleg. A Ferencváros hatodszor szerepel a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjében, de a négyes döntőbe első alkalommal jutott be.


A Ferencváros története első négyes döntőjében nem állna meg az elődöntőben     Fotó: fradi.hu


„Az esélyesek nem mi leszünk, de már azzal győztesnek érezhetjük magunkat, hogy bejutottunk a négyes döntőbe, illetve, ha visszagondolok az elmúlt években lejátszott Esbjerg elleni mérkőzésekre, akkor egyszer-egyszer bejött, hogy nem mi voltunk az esélyesek. Van addig még időnk, a kérdés az lesz, hogy az adott napon milyen teljesítményt tudunk nyújtani. Mindent megteszünk azért, hogy a szurkolókat kiszolgáljuk, hogy tovább írjuk a történelmet" – fogalmazott Szucsánszki Zita.

Amennyiben a szurkolók következő álma is bekövetkezik, akkor június 4-én jöhet a következő Győr-Fradi kupadöntő.

Főkép forrása:
gyorietokc.hu

További cikkek