392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Az SZTE az egyik legzöldebb magyar egyetem

10perc.hu
2022. 12. 14.
Az SZTE az egyik legzöldebb magyar egyetem

A Szegedi Tudományegyetem az egyik legzöldebb felsőoktatási intézmény Magyarországon a 2022-es UI GreenMetric világrangsor szerint.

A Szegedi Tudományegyetem a 73. helyre lépett elő a tavalyi 85. helyről a 2022-es UI GreenMetric „zöld egyetem” világlistán, ezzel továbbra is a legzöldebb egyetemek között van a világon, Európában és Magyarországon.

Az egyetemek „zöld rangsorában” kezdetek óta az élbolyba tartozik az SZTE, idén is a top 7 százalékban végzett világszinten. 8330 pontjával a 11 részt vevő magyar egyetem között is kiemelkedő helyen szerepel, idén a második lett magyar viszonylatban.

Az Indonéziai Egyetem toplistájának népszerűsége a korábbi évekhez hasonlóan folyamatosan növekszik: a 2010-es év első felhívásának 95 intézményéhez képest (akkor 35 országból töltötték ki a kérdőívet) 2022-ben már 85 ország 1050 egyeteme válaszolt a rangsorkészítők megkeresésére. Ez a tavalyi évhez viszonyítva is jelentős emelkedés, amikor 80 ország 956 intézménye került be a rangsorba.

A zöld kérdőív hat témaköre évek óta változatlan: elhelyezkedés és infrastruktúra, energia és klímaváltozás, hulladékgazdálkodás, vízgazdálkodás, közlekedés, oktatás és kutatás. Ezek közül a legnagyobb (21%) súlyú az energia és klímaváltozással, a legkisebb (10%) jelentőségű a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdéskör.

Az SZTE eredményei a rangsor szinte minden részterületén javultak az előző évhez képest, az „elhelyezkedés és infrastruktúra” kategóriában pedig a legjobb magyar intézményként végzett a Tisza-parti egyetem.

Főkép forrása:
Facebook.com/univszeged

További cikkek