EUR: 398,93 Ft
USD: 373,70 Ft
CHF: 402,13 Ft
GBP: 455,65 Ft
RON: 81,06 Ft
RSD: 3,40 Ft

Mai névnap:

Álomotthon konténerekből

Otthon
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: trademe.co.nz

Új-Zélandon már forgalmazzák  legújabb típusú luxusingatlanokat, amiket egyszerű konténerekből építenek fel.

Egyre többen vannak a világon, és közte Magyarországon is, akik nem a hagyományos építészeti módszereket, hanem az új és innovatív megoldásokat kedvelik. Vélhetően rövedesen nagy sikert arat majd köztük egy hatalmas, konténerekből álló családi ház. Az új-zélandi Waikato régióban épült fel 12 konténer közreműködésével ez a gyönyörű és modern otthon. A főház 12 darab, szállításra készült konténer felhasználásával épült.

A luxusingatlan belső design tekintetében inkább ipari stílusú. A csiszolt betonpadlót a legtöbb helyen szőnyeg fedi, magát a házat leginkább öt szín jellemzi: a fekete, a fehér, a szürke, a réz és a meleg barna. Mivel a ház központi része egy hatalmas nyitott tér, a fény gyakorlatilag akadálytalanul hatol be a nappali-ebédlő-konyha együttes helyiségébe. A hat hálószobás és három fürdőszobás házban modern fűtési és hűtési rendszer található, a hangulat kedvéért azonban a főnappaliba került egy fatüzelésű kályha.

Figyelem! Magyarországon is kaphatóak hasonló konténerházak, és ahhoz, hogy ilyen otthona legyen bárkinek, csupán egy közművesített telek és a megfelelő önkormányzati engedélyek kellenek. Az itthoni telekárak ismeretében akár 24 millió forintért kulcsrakészen átvehető egy ilyen konténerház.


Kapcsolódó galéria