392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Alkatrészhiány miatt leállt a kecskeméti Mercedes-gyár

10perc.hu
2021. 04. 26.
Alkatrészhiány miatt leállt a kecskeméti Mercedes-gyár

Az egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban, így május 2-ig módosították a termelési programot.

A beszállítói nehézségek okozta alkatrészhiány miatt ismét leállt a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban. A félvezető áramköröket gyártó Intel április 22-én jelezte, hogy nem látja a végét a nemzetközi piacon az elektronikai alkatrészek kínálatában bekövetkezett hiánynak. A vállalat a munkavállalói oltására és új modellje sorozatgyártásának előkészítésére használja ki az időt. Mivel az egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban, a kecskeméti gyár emiatt a tervek szerint a 17. naptári hétig, azaz május 2-ig bezárólag módosította termelési programját.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közleményében bejelentette, hogy a gyárban több oltópontot is kialakítottak, így ezekben a napokban jelentős számú munkavállalónak ajánlják fel a koronavírus elleni védőoltás lehetőségét, amennyiben erre önként jelentkeznek. Ebben az időszakban is az érvényben lévő munkaidőkeretet alkalmazzák, ami azt jelenti, hogy a munkatársak ezekre a napokra is megkapják alapfizetésüket, valamint a megfelelő juttatásokat.

Főkép forrása:
MTI/Ujvári Sándor

További cikkek