393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Akár 400 ezret is megkeres egy takarító havonta

10perc.hu
2023. 04. 24.
Akár 400 ezret is megkeres egy takarító havonta

A lakossági munkák során a takarítók minden további nélkül adhatnak most is számlát katásként magánszemélyeknek.

Aranyat ér manapság egy jó takarítónő, ha valaki beválik, hirdetnie sem kell magát, baráti társaságokon belül gyorsan körbemegy a telefonszáma. „Nagyrészt lakossági ügyfelekhez járok takarítani, de heti szinten egy-két irodám is akad” - mondja a Növekedés.hu-nak Gál Tímea, aki levelezős egyetemi tanulmányai mellett vállal takarítást. Sok esetben nem is tud már egy-egy munkát elvállalni, mert nem fér bele az idejébe, noha sürgős esetben szombatra is vállal munkát.

A szabadúszó takarítónő négyzetméter-alapon áraz, egy általános takarításért 70 négyzetméterig 11 ezer, 70 és 100 négyzetméter között 13 ezer, afölött pedig 15 ezer forintot kér a munkájáért, egy mindenre kiterjedő nagytakarításért kicsivel többet, ezzel így egy hónap alatt meg tud annyit keresni, amennyivel elégedett, és a munka kellően rugalmas ahhoz, hogy tanulni tudjon mellette.


A takarítók minden további nélkül adhatnak most is számlát katásként magánszemélyeknek     Fotó: Pixabay


Az alapvetően partneri szerződésekkel operáló takarítócégnél nem növelte a munkaerőhiányt a KATA tavalyi átszervezése, ugyanis a lakossági munkák során a takarítók minden további nélkül adhatnak most is számlát katásként, magánszemélyeknek.

Aki elég szorgalmas, és minőségi munkát végez, az akár 400 ezer forintot is hazavihet a hónap végén. A dolgozók fele másodállásban végzi el másnál a házimunkát. A több munkahelyen dolgozó aktív korúak mellett egyre nagyobb a gyermekükkel otthon lévő fiatal anyukák és a nyugdíjukat kipótló 60 év felettiek aránya is a takarítók között.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek