EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Akár 400 ezret is megkeres egy takarító havonta

Belföldi hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

A lakossági munkák során a takarítók minden további nélkül adhatnak most is számlát katásként magánszemélyeknek.

Aranyat ér manapság egy jó takarítónő, ha valaki beválik, hirdetnie sem kell magát, baráti társaságokon belül gyorsan körbemegy a telefonszáma. „Nagyrészt lakossági ügyfelekhez járok takarítani, de heti szinten egy-két irodám is akad” - mondja a Növekedés.hu-nak Gál Tímea, aki levelezős egyetemi tanulmányai mellett vállal takarítást. Sok esetben nem is tud már egy-egy munkát elvállalni, mert nem fér bele az idejébe, noha sürgős esetben szombatra is vállal munkát.

A szabadúszó takarítónő négyzetméter-alapon áraz, egy általános takarításért 70 négyzetméterig 11 ezer, 70 és 100 négyzetméter között 13 ezer, afölött pedig 15 ezer forintot kér a munkájáért, egy mindenre kiterjedő nagytakarításért kicsivel többet, ezzel így egy hónap alatt meg tud annyit keresni, amennyivel elégedett, és a munka kellően rugalmas ahhoz, hogy tanulni tudjon mellette.


A takarítók minden további nélkül adhatnak most is számlát katásként magánszemélyeknek     Fotó: Pixabay


Az alapvetően partneri szerződésekkel operáló takarítócégnél nem növelte a munkaerőhiányt a KATA tavalyi átszervezése, ugyanis a lakossági munkák során a takarítók minden további nélkül adhatnak most is számlát katásként, magánszemélyeknek.

Aki elég szorgalmas, és minőségi munkát végez, az akár 400 ezer forintot is hazavihet a hónap végén. A dolgozók fele másodállásban végzi el másnál a házimunkát. A több munkahelyen dolgozó aktív korúak mellett egyre nagyobb a gyermekükkel otthon lévő fiatal anyukák és a nyugdíjukat kipótló 60 év felettiek aránya is a takarítók között.