EUR: 385,03 Ft
USD: 356,11 Ft
CHF: 388,26 Ft
GBP: 437,87 Ft
RON: 77,82 Ft
RSD: 3,28 Ft

Mai névnap:

16 fok, és leszerelt hőmérők az iskolákban

Belföldi hírek
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: Wikimedia Commons/Globetrotter19 (Budapest Kőbányai Önkormányzat Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, 2018. február)

Inkább leszerelik a hőmérőket több iskolában, hogy ne derüljön ki, milyen hideg van bent.

Lezárták a radiátorokat és mindössze 16 fok van egy kőbányai általános iskola folyosóin – derült ki az RTL Híradó tudósításából.

Az intézmény könyvtárosa elmondta, hétfő reggel a könyvtárban is csak 17 fokot mért, pedig az állami előírás alapján legalább 20 fokra kell felfűteni az általános iskolákat. A könyvtáros állítása szerint ez az első és a második emelet termekben teljesül is. A földszinten viszont nem, ráadásul a tanítás után letekerik a fűtést az egész intézményben.

„A folyosón ma konkrétan 16 fokot mértem. Ott a radiátorok le vannak zárva, nem szabad bekapcsolni, ezért a folyosókon mindenhol hideg van.”

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is tud olyan iskoláról, ahol éjszaka és hétvégén kevésbé fűtik az iskolákat, valamint ahol a hőmérőket is leszerelték azért, hogy a tanárok ne mérhessék a hőmérsékletet.

A Híradó az ügyben levelet küldtünk a Kelet-Pesti Tankerületi Központnak. Azt írták válaszul, hogy a kőbányai iskolában legutóbb december másodikán végeztek helyszíni ellenőrzést és akkor nem mértek kevesebbet az előírtnál, az iskolából pedig azóta sem érkezett panasz a tankerülethez.