EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Szigetelési munkák miatt lezárták az Erzsébet híd budai rakparti lehajtóját

Útinform, közlekedési hírek
2 hónapja

Hídszigetelési munkák miatt hétfőn lezárták a forgalom elől az Erzsébet híd budai hídfőjénél a Szent Gellért rakpart felé vezető lehajtót, az érintett autóbuszok módosított útvonalon járnak.

A várhatóan péntekig tartó korlátozás idején a Szent Gellért tér felé kisebb kerülővel, a Szarvas térnél visszafordulva, az Attila út-Szarvas tér-Krisztina körút-Szent Gellért rakpart útvonalon lehet közlekedni - közölte a megbízó Budapest Közút Zrt. az MTI-vel.

A budai végállomásuk felé tartó 7-es és 107-es autóbuszok, valamint a 907-es, a 973-as és a 973A jelzésű éjszakai járatok a Rudas Gyógyfürdőnél a fürdő túloldalán, a Gellért-hegy mellett lévő megállóban állnak meg.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél jelenleg is javítják a hídszigetelést két forgalmi sáv zárása mellett. A munka utolsó üteme a hét végére befejeződik.

A Budapest Közút Zrt. megbízásából a hétvégenként hídszigetelési munkák zajlanak a Kacsóh Pongrác úti felüljárón is; a munka ezen a hétvégén is folytatódik. Októberben a Hungária körúti felüljárón is lesznek hídszigetelési munkálatok - olvasható a közleményben.

A híd és a felüljárók burkolata a szigeteléssel együtt több helyen nagy mértékben elhasználódott, az aszfaltburkolat javítása önmagában már nem elegendő, ezért szükségessé vált a szigetelés lokális javítása. A közlés szerint a kivitelezések időtartama az időjárás függvényében módosulhat.