EUR: 388,45 Ft
USD: 370,45 Ft
CHF: 403,19 Ft
GBP: 448,76 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,31 Ft

Buszbaleset: hatalmas dugó várható az M7-sen a sérült szalagkorlát cseréje miatt

Útinform, közlekedési hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás

Az Útinform arra kéri a közlekedőket, hogy aki teheti, Polgárdi és Székesfehérvár között válassza a 7-es főutat, ezzel kikerülve a torlódást.

A Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállító autóbusz vasárnap hajnalban az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyánnál átszakította a szalagkorlátot és egy felüljáró pillérének ütközött. A buszbalesetben nyolcan vesztették életüket, nyolcan súlyosan és negyvenen könnyebben megsérültek.

Jelenleg a sérült szalagkorlát cseréje zajlik, ezért a főváros felé tíz kilométeres torlódás várható Szabadbattyán térségében. Az Útinform arra kéri a közlekedőket, hogy aki teheti, Polgárdi és Székesfehérvár között válassza a 7-es főutat, ezzel kikerülve a torlódást.

Noha egyelőre nem lehetett megállapítani, hogy mi okozta a tragikus balesetet, az biztos, hogy rendelkezik biztosítással a balesetet szenvedett autóbuszt tulajdonló cég és az utazást szervező társaság is.


A Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállító autóbusz vasárnap hajnalban az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyánnál átszakította a szalagkorlátot és egy felüljáró pillérének ütközött     Fotó: MTI/Vasvári Tamás


Tamás Zoltán János, az utazást szervező Volmer-Tours Kft. ügyvezetője megerősítette az MTI-nek azt az információját, hogy az autóbuszt a Tamás-busz Kft.-től bérelték, amelynek szintén ő a cégvezetője. Elmondta, hogy három különböző biztosítótársaságnál rendelkeznek biztosítással.