EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Jobb, ha felkészülsz! Százmillió mobilon szűnik meg a Chrome

Tech és tudomány
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

November végétől minimum Android 8.0 kell majd a futtatásához, tehát a régebbi okostelefonokon nem indul el többet a böngésző.

Mobilozók tízmilliói számára szolgált fű alatt rossz hírrel a Google Chrome fejlesztői csapata, a böngésző november végén elkészülő 120-as főverziója már nem lesz elérhető az Android 7.x rendszert futtató mobilokon és táblagépeken, ezekre a jelenleg terjesztés alatt álló 119-es az utolsó kiadás.

A Google pont a napokban adott friss információt az Android különféle verzióinak piaci részesedéséről, így tudni lehet, hogy november végén az aktívan használt androidos eszközök 3 százalékától búcsúzik el a Chrome. A becslések szerint jelenleg ~3,6 milliárd androidos okostelefon van használatban, így a böngésző támogatásának megszűnése körülbelül 108 millió eszközt érint.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a legtöbb alternatív androidos böngésző szintén a Chrome technológiáját használja, így rendkívül valószínű, hogy kényszerűségből ezek is kénytelenek lesznek búcsút inteni az Android 7.x rendszerű eszközt használóknak. A pórul jártak számára a legjobb alternatívát a Firefox jelenti majd, ugyanis a böngészője csak Android 5.0.t követel meg.