EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Szenzációs hírt kaptak a Samsung telefonok tulajdonosai! Vége az állandó készülékcserének

Tech és tudomány
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Samsung

Az új rendszer ugyanis az Androidot négy évig, míg a biztonsági frissítéseket öt éven át biztosítják az új készülékekhez.

A frissítéseket is hozó támogatási időszak rövidsége gyakori probléma az androidos készülékeknél – és volt korábban a Samsungnál is, mielőtt még átálltak volna az új rendszerre: ebben már az Androidot négy évig, míg a biztonsági frissítéseket öt éven át biztosítják az új készülékekhez – írja a hvg.hu.

A cégnél aktívan vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a biztonsági frissítéseket öt évnél is tovább nyújtsák. Elképzelhető, hogy ebben szerepet játszik az is, hogy a Google a saját, nemrégiben bemutatott Pixel telefonjait már hétéves támogatási ciklussal dobta piacra.

Ez a változás nem fogja azt jelenteni, hogy több új Android-főverziót vagy OneUI-frissítést kapnának a Galaxy készülékek. A hosszú távú biztonsági javításoknak köszönhetően azonban még öt év után is úgy lehet majd használni a mobilokat, hogy mondjuk, egy biztonsági rést kihasználva nem szerzik meg a rosszindulatú felek a banki adatainkat.