EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Nagy változás jön a YouTube-ra! AI-alapú szinkronizálási eszköz tesztelnek

Tech és tudomány
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

A jövőben a generatív mesterséges intelligencia lehetővé teszi majd az Aloud számára, hogy olyan funkciókat indítson el, mint a hangmegőrzés.

A YouTube bejelentette, hogy tesztelés alatt áll egy új eszköz, amely forradalmasíthatja az alkotók munkáját. Az AI-alapú szinkronizálási eszköz lehetővé teszi a videók automatikus szinkronizálását más nyelvekre, jelentette be a vállalat. Az új funkció az Aloud nevű AI-szolgáltatással került integrálásra.

A Google 2022-ben mutatta be az Aloudot, ami egy AI-alapú szinkrontermék. Az eszköz képes átírni egy videót az alkotó számára, majd lefordítani és elkészíteni a szinkronizált változatot. Az alkotók áttekinthetik és szerkeszthetik az átiratot, mielőtt az Aloud véglegesíti a szinkronizálást.


A YouTube bejelentette, hogy tesztelés alatt áll egy új eszköz, amely forradalmasíthatja az alkotók munkáját     Fotó: Pixabay


Amjad Hanif, a YouTube alkotói termékekért felelős alelnöke elmondta: "A YouTube több száz alkotóval teszteli az eszközt." A cég tervei szerint hamarosan minden alkotó számára elérhetővé teszik az újítást. Jelenleg az Aloud angol, spanyol és portugál nyelveken érhető el, de a jövőben tervezik több nyelv támogatását, például a hindi és az indonéz bahasa formájában.

Hanif azt is hozzátette, hogy a YouTube további fejlesztéseken dolgozik, hogy a lefordított hangsávok minél jobban illeszkedjenek az alkotók hangjához, és még több kifejezést és szájszinkront biztosítsanak. A TechCrunch cikke szerint a jövőben a generatív mesterséges intelligencia lehetővé teszi majd az Aloud számára, hogy olyan funkciókat indítson el, mint a hangmegőrzés, a jobb érzelemátvitel és az ajak újraélesztése.