EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

A YouTube átalakítja a tartalommegosztást! Eltörli a történeteket és népszerűsíti a rövidfilmeket

Tech és tudomány
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: Freepik

A felhasználók többé nem tudnak majd történeteket közzétenni, és a meglévő történetek automatikusan törlődnek hét nap után.

Eredetileg a YouTube 2017-ben mutatta be a történeteket, amelyek lehetővé tették az alkotók számára, hogy frissítéseket és kulisszatitkokat osszanak meg, ezáltal segítve csatornájuk népszerűségét. Azonban, ahogy a TheVerge is írta cikkében, azóta már kiderült, hogy ez a funkció nem érte el a várt sikert - korlátozott hozzáférés, kevés alkotó rendszeres használata és a YouTube kevés aktív népszerűsítése miatt.

A platform június 26-tól eltávolítja a történetek funkcióját. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók többé nem tudnak majd történeteket közzétenni, és a meglévő történetek automatikusan törlődnek hét nap után.

A YouTube arra ösztönzi az alkotókat, hogy inkább a közösségi bejegyzések és rövidfilmek platformjait használják a tartalom megosztására. Az alkotók szavazásokat, kvízeket, képeket és videókat is megoszthatnak közösségi bejegyzésként, amelyek megjelennek a csatornájuk oldalán.

A videómegosztó azon is dolgozik, hogy a rövid formátumú videók népszerűségét a TikTok versenytársába, a Shorts-ba terelje. A platform arra bátorítja a hagyományosan hosszabb videókat készítő alkotókat, hogy próbáljanak ki rövidebb tartalmakat is. Februárban bevezették a rövidfilmekből származó hirdetések bevételmegosztási lehetőségét az alkotókkal egy új bevételszerzési terv keretében.