EUR: 393,07 Ft
USD: 373,75 Ft
CHF: 406,82 Ft
GBP: 454,93 Ft
RON: 79,01 Ft
RSD: 3,36 Ft

2021: jönnek a szuperbiztos laptopok és asztali gépek

Tech és tudomány
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A home office felpörgette a hordozható gépek iránti igényt, ám a járvány utáni időszakban azonban a teljesítmény és a hordozhatóság mellett új szempontok is előtérbe kerülhetnek.

2020-ban felpörgött a hordozható PC-k forgalma, és elemzők szerint ez a növekedés 2021-ben is folytatódni fog, még ha nem is olyan ütemben, mint idén. A Canalys szerint ez a trend kitart: elemzésük alapján 2021-ben 1,4 százalékos bővülést jósolnak a teljes szegmensre. A cég szerint a következő évben a legnagyobb növekedés a noteszgépek és a tabletek kategóriájában várható.

A computerworld.hu úgy véli, a PC piac forgalmát 2021-ban a távmunka mellett a digitális tanulás továbbra is felhúzza, és azt jósolják, hogy az erősebb eszközökre az új szoftverek és szolgáltatások révén új feladatok várnak. A pénzügyi alkalmazások miatt kulcskérdéssé válik a hardveresen megtámogatott biztonság.


2020-ban felpörgött a hordozható PC-k forgalma, és elemzők szerint ez a növekedés 2021-ben is folytatódni fog       Fotó: freepik.com


A szakértők kedvező hatásúnak tartják, hogy az Apple az Intel processzorairól a saját M sorozatú lapkáira váltott, amelyek alacsonyabb fogyasztás mellett is hasonló teljesítményt nyújtanak. Az Adobe a napokban kiadta a Premiere Pro, Premiere Rush, és Audition M1 Mac gépeken futó bétaverzióját, és a Microsoft is elkészült több Office 365 app, köztük a Word és az Excel M1 lapkára adaptált változatával, amelyek natív módban működnek, tehát nem igényelek fordítást.