EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Szoboszlai után Kerkez Milos is a Premier League-ben folytatja

Sport
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: AFC Bournemouth

Kerkez Milos a Bournemouth-hoz szerződött.

Az elmúlt napokban megjelent híreket igazolva Kerkez Milos az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Bournemouth-hoz szerződött.

A Premier League-ben legutóbb 15. helyezett klub a Twitter-oldalán és a honlapján jelentette be csütörtökön reggel, hogy leigazolta a nyolcszoros magyar válogatott balhátvédet. A megállapodás időtartamáról és az átigazolási összegről nem írtak, de korábbi sajtóinformációk szerint a játékos négy évre kötelezte el magát, a Bournemouth pedig 18 millió eurót fizetett érte.

Neill Blake, az AFC Bournemouth ügyvezető igazgatója a klub honlapján elmondta: nagyon örülnek, hogy bejelenthetik Kerkez szerződtetését.

"Több európai csapat is szerette volna megszerezni, ő viszont, miután megismerte a jövőre vonatkozó terveinket és céljainkat, hozzánk akart igazolni" - fogalmazott.

"Atletikus alkata és támadó felfogása nagy erősítés a keretünknek, várjuk a közös munkát."


A 19 éves Kerkez Milos tavaly januárban szerződött az AC Milantól a holland AZ Alkmaarhoz, melyben alapemberként számítottak rá az elmúlt idényben. A szezonban - minden versenysorozatot figyelembe véve - 52 mérkőzésen lépett pályára, öt gólt szerzett és kiosztott hét gólpasszt a Konferencia-ligában elődöntős gárdában.

A szerbiai születésű futballista a Hajduk Kula, a Rapid Wien, majd az ETO FC Győr utánpótlásában nevelkedett, utóbbi klubtól került 2021 februárjában a Milanhoz. Az olaszok felnőtt csapatában egy felkészülési mérkőzésen kapott lehetőséget.

Kerkez a Bournemouth harmadik nyári igazolása és Szoboszlai Dominik (Liverpool FC) után a második magyar jelenleg a PL-ben, amelyet sokan a világ legerősebb bajnokságaként tartanak számon.