EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Ryan Reynolds bevásárolta magát az Alpine F1-es csapatába

Sport
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Twitter

A Deadpool-filmeken elhíresült kanadai színész társával, Rob McElhenney-vel és befektetési alapokkal együtt 24 százalékos részesedést szerzett az istállóban.

Hollywood két színészcsillaga, Ryan Reynolds és Rob McElhenney az RR McReynolds Company LLC nevű cégükön keresztül a walesi labdarúgóklub, a Wrexham AFC tuljdonosai, amely az angol ötödosztályban szerepelt, amikor 2020-ban megvették – számolt be a vg.hu. Noha az első közös idényben elmaradt a feljutás a negyedosztályba, a másodikban már sikerült – ez a presztízsen túl a bevételnövekedés miatt fontos.

Közben újjáépítik és bővítik a stadiont, főszponzornak először megnyerték a TikTokot, amelyet az idén nyártól a United légitársaság követ, a csapat pedig már legalább edzőmeccspartnere lehet a legnagyobbaknak is, július 26-án például a Manchester Uniteddel találkozik San Diegóban.


Ryan Reynolds éés Rob McElhenney 2020-ban vette meg a Werxham csapatát, amellyel feljutottak a negyedosztályba    Fotó: Twitter


A focisikereken felbuzdulva a Forma–1-be is beszáll Ryan Reynolds és Rob McElhenney, akik bevásárolták magukat az Alpine-csapatba. Ez az F1-es istálló eleve a francia Renault gyárhoz tartozik, tavaly a konstruktőröknél világbajnok Red Bull, valamint a Mercedes és Ferrari mögött a negyedik helyen zárt, az idén nyolc futam után az ötödik.

Az Alpine jó befektetés lehet, Reynoldsék legalábbis így gondolták. A Maximum Effort Investments nevű cégükön keresztül 200 millió euróért (73,9 milliárd forintért) 24 százalékos részesedést vásároltak többek között az Otro Capital és a RedBird Capital Partners befektetési alappal összeállva.

A nagy cél, hogy 2022-vel kezdve 100 futamon belül a világbajnoki címre esélyes legyen az Alpine – ebből 30 verseny ment le eddig.