EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Női kézi-eb: Ha a vége ugyan jó, attól még a 11. helyen zárt a magyar válogatott

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

A szlovénok 29-25-ös legyőzésével kozmetikázott egy kicsit az Európa-bajnoki szereplésén Golovin Vlagyimir csapata, amely hat találkozón végül két győzelmet aratott és négyszer szenvedett vereséget.

Legalább szépen fejeződött be a magyar női kézilabda-válogatott szereplése az Európa-bajnokságon, hiszen végre felszabadultan és jól játszva 29-25-re legyőzte a társházigazda Szlovéniát a középdöntő utolsó játéknapján, szerdán Ljubljanában. Ne titkoljuk, a szlovéneknek még arra is volt esélyük, hogy hazai pályán egy sikerrel akár az elődöntőbe is bejussanak.

Ehhez képest Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapata elsősorban a második félidőben nyújtott jó játékával nyert, mintegy keretbe foglalva az Eb-szereplését. Ugyanis a kontinensviadalt a svájciak legyőzésével kezdték a magyarok, majd következett négy vereség, majd a számunkra már tét nélküli találkozón egy újabb siker, így a válogatott a 11. helyen végzett az Európa-bajnokságon.


Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapata elsősorban a második félidőben nyújtott jó játékával nyert    Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


A magyarok két sikerrel és négy vereséggel zártak: a csoportkörben 33-28-ra nyertek Svájc ellen, Horvátországtól 21-18-ra, a címvédő Norvégiától 32-22-re kaptak ki, így pont nélkül jutottak a középdöntőbe, ahol Dániától 29-27-es, Svédországtól pedig 30-25-ös vereséget szenvedtek, így már hétfőn eldőlt, hogy a magyar szövetség által meghatározott célt, a nyolc közé kerülést nem tudják teljesíteni.

Mint már a mostani Eb-n annyiszor, Klujber Katrin volt a mezőny legeredményesebb játékosa kilenc góllal, míg kapusaink közül Janurik Kinga kilenc, míg Szikora Melinda két lövést védett. Ugyanakkor a hazai szövetség elvárását, a legjobb nyolcba kerülést a csapat nem tudta elérni.

Ez volt a magyar válogatott századik Európa-bajnoki mérkőzése, a mérleg 52 győzelem, öt döntetlen és 43 vereség.