EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Babos győzelemmel tért vissza, Fucsovics megszakította rossz sorozatát

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Facebook/Babos Tímea

Végre újabb magyar sikerekről számolhatunk be a teniszpályákról, hiszen Babos a mai győzelme előtt június 16-án nyert utoljára egyes meccset, míg Fucsovics augusztus vége óta tudott először továbbjutni az első fordulóból.

A lehető legjobban sikerült Babos Tímea visszatérése a csípősérülését követően. A világranglitán a 149. helyig visszacsúszott magyar játékos ugyanis győzött a hamburgi ITF-viadal első körében. A kétórás meccsen a 28 éves Babos 6:4, 7:5-re verte az olasz Dalila Spiterit.

Ezt megelőzően utoljára a nyári, füves pályán rendezett nottinghami versenyen nyert még június 16-án egyesben, amikor az ausztrál Inglisnél bizonyult jobbnak 6:4, 6:3-ra. A magyar játékos a nyolcaddöntőben a selejtezőből a főtáblára jutott spanyol Celia Cervino Ruizzal találkozik.


Fucsovics Márton augusztus vége, a winston-salemi torna első fordulójában aratott győzelme után – akkor a japán Watanukit verte 7:5, 6:1-re – nyert újra mérkőzést     Fotó: Facebook/Fucsovics Márton


És hogy teljes legyen a magyar szurkolók öröme, Fucsovics Márton is megszakította az immár majd két hónapja tartó negatív szériáját. A világranglista 39. helyezettje ugyanis végre győzni tudott a belgiumi Antwerpenben zajló, 584 ezer euró összedíjazású kemény pályás férfi tenisztornán, ahol az osztrák Dennis Novakot két játszmában 7:6, 6:2-re múlta felül94 perc alatt.

Fucsovics Márton augusztus vége, a winston-salemi torna első fordulójában aratott győzelme után – akkor a japán Watanukit verte 7:5, 6:1-re – nyert újra mérkőzést. A legjobb nyolc közé jutásért a torna 4. kiemeltje, a spanyol Roberto Bautista lesz Fucsovics ellenfele.