EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Példátlan büntetés az UEFA-tól: három zárt kapus meccs!

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, amelynek "Egyenlő Játék" feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezek az összecsapásokon.

Lassan hozzá kell szoknia a magyar labdarúgó-válogatottnak ahhoz, hogy egy-két telt házas meccset követően biztosan üres nézőtér előtt játszanak. Ugyanis az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a szurkolók az Eb-n tanúsított diszkriminatív megnyilvánulása miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget.

A szervezet honlapjának közlése szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin - a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze - a szurkolók diszkriminatívan viselkedtek, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette.

Nesze sánta, itt egy púp alapon a szervezet a fentiek mellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, amelynek "Egyenlő Játék" feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezek az összecsapásokon.

A magyarok világbajnoki selejtezőn szeptember 2-án az Eb-döntős angol, majd hat nappal később az andorrai válogatottat fogadják, ugyanakkor a francia és a német hírügynökség - az UEFA-ra hivatkozva - azt közölte: ezekre a mérkőzésekre nem vonatkozik a tiltás, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) égisze alá tartoznak. Így a büntetés várhatóan a magyarok következő Nemzetek Ligája-összecsapásait érinti majd.