EUR: 388,45 Ft
USD: 370,45 Ft
CHF: 403,19 Ft
GBP: 448,76 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,31 Ft

F1: Alonso máris nagyon gyors, újra van japán a mezőnyben

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Renault

Az évadvégi teszt leggyorsabb körét máris megfutó, jövőre visszatérő kétszeres világbajnok máris jelezte, számolni kell vele, míg az Alpha Tauri bejelentette, hogy az orosz Danyiil Kvjat helyett a japán Yuki Tsunoda lesz 2021-ben a versenyzőjük.

Azt mindenki sejtette, hogy a kétszeres világbajnok nem felejtett el vezetni, ám azt gondolták, azért még egy Fernando Alonsónak is kell némi idő, hogy visszaszokjon a Forma-1 szédületes tempójához. Nos, a spanyol versenyzőnek elég volt egyetlen teszt… Abu-Dzabiban ugyanis száznál is több kört futott, és ő volt a leggyorsabb a gyakorlás során, ráadásul jobb köridőt teljesített, mint az elmúlt hétvégén az F1 idei szezonzáró hétvégéjén a Renault versenyzőinél, Daniel Ricciardónál és Esteban Oconnál.

„Nagyon jó érzés volt visszaülni az autóba, főleg úgy, hogy itt már a versenycsapattal dolgozhattam. A felkészülés keretén belül tesztelhettem a 2018-as autót, de ez a nap most egy kicsivel azért komolyabbnak érződött. Itt most fellángolt a versenyszellem. Nagyon jó volt megtapasztalni, milyen érzés egy modern autóval menni, és megtapasztalni, mit tudnak ezek a gépek. Közelről figyeltem a csapat fejlődését a hétvégén, és most jó volt megtapasztalni a versenyülésből azt, amit láttam” – értékelte a teljesítményét Alonso.

Az AlphaTauri csapata bejelentette, hogy a Forma-1 2021-es szezonjának a Pierre Gasly-Yuki Tsunoda párossal vágnak neki, így Danyiil Kvjat ülés nélkül marad 2021-ben.


Yuki Tsunoda idén az F2-ben bizonyította, nagyon gyors versenyző     Fotó: Alpha Tauri


„Mint minden pilótának, nekem is az volt az álmom, hogy a Forma-1-ben versenyezhessek, szóval nagyon boldog vagyok. Meg szeretném köszönni a lehetőséget az AlphaTaurinak, a Red Bullnak, és Dr. Markónak is, és természetesen a Hondának, akik megadták nekem a lehetőséget, hogy Európában versenyezhessek. Tisztában vagyok azzal, hogy rengeteg japán Forma-1-es rajongónak fogom képviselni az álmait jövőre, és mindent meg fogok tenni, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam nekik is” - nyilatkozta Tsunoda a bejelentést követően.

A 2021-es mezőnyben már csak egy ülésről nincs döntés: a Red Bull nem jelentette még be, ki lesz jövőre Max Verstappen csapattársa. Sajtóinformációk szerint ugyanakkor az energiaitalosok mindenben megegyeztek Sergio Pérezzel.