EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Öregember nem vénember! Egy nyugdíjas megütötte a háziorvosát, mert az nem hosszabbította meg a jogsiját

Rendőrségi, bűnügyi hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Freepik (képünk illusztráció)

Az orvos szakmai okokból további vizsgálatokat rendelt el a 69 éves férfi részére, amin az idős ember bepöccent.

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség azzal a 69 éves szécsényi férfival szemben, aki minősíthetetlen hangon beszélt az orvosi rendelőben, majd meg is ütötte a háziorvosát - számolt be róla a 24.hu.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi azért kereste fel a háziorvosát, mert szerette volna meghosszabbítatni a vezetői engedélyének érvényességi idejét. Az orvos azonban nem állította ki a véleményt, hanem orvosi okokból további vizsgálatokat rendelt el a nyugdíjas részére.

A férfinek azonban ez nem tetszett és erőszakossá vált: előbb trágár kifejezésekkel illette az orvost, kiabált vele, majd a megírt beutalót az asztalra dobta, végül pedig a doktor felé lépett és egy alkalommal megütötte a karját.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint a háziorvos munkája végzése közben különleges büntetőjogi védelmet élvező személy, így a Balassagyarmati Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg a férfit. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért a nyugdíjasra.