EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Pofátlan csalók! 50 milliót vettek le Gattyán György számlájáról

Rendőrségi, bűnügyi hírek
10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: Doclerholding

Rendőrségi eljárás indult több személy ellen, akik gyanúsíthatóak az ügyben.

A nyomozás a Blikk információi szerint lassan fél éve kezdődött el, az eddigi adatok alapján pedig egy internetes vásárlás során szerezhették meg Gattyán bankkártya adatait. Egy anonim forrásra hivatkozva a lap azt írja, hogy a milliárdos egyik munkatársa vásárolt az interneten, és a főnöke adatait használta hozzá. A vásárlással egy magyar és egy ukrán bűnözőkből álló csoport fért hozzá a számlához, amiről 50 millió forintot emeltek le. A nyomozás pénzmosás alapos gyanújával indult el.

A Gattyán által alapított Docler cégcsoport kommunikációs vezetője, Nemes Tamás megerősítette a hírt, részletekről azonban a nyomozás sikerességére tekintettel nem beszélt. Megjegyezte azonban, hogy magánemberként és a cégcsoport szintjén is tapasztalataik szerint megnőtt a hazai és a nemzetközi csalási kísérletek száma.

Gattyán György vagyona 366 milliárd forintra becsülhető, az ország negyedik leggazdagabb embere. 2021 novemberében bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek pártjával, a Megoldás Mozgalommal, azonban egy százalékot sem ért el a támogatottságuk.