EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Nem működött a lift az agárdi átjáróban, amikor halálra gázolta a vonat a kerekesszékes férfit

Rendőrségi, bűnügyi hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Illusztráció

A MÁV a rendőrséggel együttműködve minden részletre kiterjedő vizsgálatot indított a baleset körülményeinek tisztázására.

"Szklerózis multiplex beteg volt. Őt gázolta el a vonat 2023. 08. 18-án reggel. Nem tehetett semmit, a betegsége miatt kiugrani sem tudott a mopedből. Mindig lifttel járt, de megint nem működött. Ezért kellett körbe menni neki. Nem akart öngyilkos lenni, nem ivott!"

– ezt írta egy zárt Facebook csoportba annak a 45 éves kerekesszékes férfinak az édesanyja, akit halálra gázolt a vonat az agárdi átjáróban.

A Telex kereste a MÁV-ot a lift meghibásodásával kapcsolatban, akik azt válaszolták, hogy: a kérdéses lift működését a szakhatóság augusztus 15-én állította le műszaki meghibásodás miatt.

„Ez a gyakorlatban sajnos kényelmetlenséget okoz a mozgásukban korlátozott utasok számára, ugyanakkor az átjáró használata még elvileg sem rejthet veszélyt az ő biztonságukra nézve sem” – tették hozzá.

A halálos kimenetelű vasúti közlekedési baleset körülményeit a Gárdonyi Rendőrkapitányság az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint eljárva vizsgálja, válaszolta a Telex kérdésére a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.