EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Egészen megdöbbentő! Felmenthetik az emberölés vádja alól, megúszhatja az újbudai rendőrgyilkos

Rendőrségi, bűnügyi hírek
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: Facebook

Az elmeorvosi vizsgálat eredménye alapján elkezdhetik a gyógyszeres kezelését Sz. Szilárdnak.

Továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) tartják fogva Sz. Szilárdot, az újbudai rendőrgyilkosság elkövetőjét. Az elmeorvosi szakértői vélemény alapján a férfi valószínűsíthetően nem beszámítható, így a bíróság felmentheti az emberölés vádja alól – tudta meg a Mandiner.

A lapnak Szabó Józseftől, a Fővárosi Törvényszék szóvivője árulta el, hogy hogy Sz. Szilárd május 10-ig volt letartóztatásban, az elmúlt hónapokban vizsgálták a férfi elmeállapotát az IMEI-ben. Az ügyészség végül a letartóztatás megszüntetése mellett döntött, és indítványozta a gyanúsított kényszergyógyszer-kezelését, ami legfeljebb november 10-ig tart majd – írta az RTL.

Az említett információk alapján könnyen lehet, hogy az elkövető nem beszámítható. Ez viszont azt jelenti, hogy felmenthetik az emberölés vádja alól, és elrendelhetik a tényleges gyógyszerkezelést. A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy a több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt folyamatban lévő nyomozás gyanúsítottja továbbra is kényszerintézkedés hatálya alatt áll, a fogva tartás helye nem változott.