EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Rács mögött a brutális késes gyilkos!

Rendőrségi, bűnügyi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com (képünk illusztráció)

Nagyon agresszív, négy súlyos, abból két, halállal járó bűncselekményt követett el E. László, akit immár letartóztattak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) életvédelmi osztályának nyomozói.

Brutális bűnözőt fogott el a rendőrség. A budapesti E. Lászlót (46) nyereségvágyból, több ember és védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérletével, illetve testi sértés bűntett miatt gyanúsították meg a zsaruk – írta meg a police.hu.

A hajléktalan férfi bűnlajstroma akkor kezdett összeállni, amikor halálos késszúrás ért egy éppen alvó 54 éves férfit, aki egy elhagyatott vasúti épület beugróhelyiségében húzódott meg. Bordatájékon szúrták meg, illetve a kezén is találtak vágástól eredő sérülést. A sértettet életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők.

E. László hamar a képbe került, ám első vallomásában azt állította, őt is megtámadták, miközben az áldozat mellett aludt – valaki takarót dobott a fejére, a lábánál fogva megragadta, arrébb húzta a földön, majd rugdosni kezdte –, ám kiderült egyrészt az áldozat vallomásából, másrészt egyéb bizonyítékok alapján, hogy ő maga volt a támadó.


E. László egy 29 éves férfit 21 késszúrással ölt meg (képünk illusztráció)    Fotó: freepik.com


A nyomozás során aztán kiderült, E. László brutális kegyetlenséggel nemcsak ezt az egy bűncselekményt követte el. Július 21-én este, a XIII., Béke térnél egy 37 éves férfival keveredett szóváltásba egy élelmiszer­üzlet előtt, akit többször is megütött, és az áldozat többszörös állkapocscsonttörést szenvedett.

A rendőrség ekkor már szélesebb körben nyomozott, és rábukkantak egy másik rejtélyes halálesetre a nyilvántartásban. Május 25-én éjjel a Kámfor utcai telephely közvetlen közelében 21 késszúrással megöltek egy 29 éves férfit. Hamar kiderült, hogy E. László együtt töltötte az éjszakát a fiatalemberrel, és a 46 éves férfi minden érdeklődőnek azt felelte, a barátja alszik.

Amikor kiderült, hogy a 29 éves férfi már két napja halott, tele volt a teste szúrt sebekkel, E. László azt mondta, ezek patkányharapások. Az orvos szakértői vélemény szerint az áldozat sérülései nagy fájdalommal és hosszan tartó szenvedéssel jártak, és valószínűleg álmában esett neki a gyilkosa. Az áldozat cipőjét viselő E. László pólóján azonosították az elhunyt vérét, míg DNS-vizsgálattal rengeteg genetikai nyomot találtak a meggyilkolt férfin az elkövetőtől.

Bár E. László először szóban elismerte a gyilkosságot, majd a hazugságvizsgálaton is megbukott, de a kihallgatásán azzal a verzióval hozakodott elő, hogy egy közelben lakó hajléktalan szurkálta össze a „barátját”.


Egy fa mögé rejtette el E. László a kést az 54 éves férfi megszúrkálását követően, amit a térfigyelő kamerák rögzítettek, és a rendőrség szakértői találtak rajta vérnyomokat, amik a sértettől származtak (képünk illusztráció)    Fotó: freepik.com


Aztán kiderült, hogy E. Lászlót egy negyedik bűncselekmény is terheli a beszerzett bizonyítékok alapján. 2017 novemberében egy 65 éves férfit – aki befogadta gyilkosát a VIII. kerületi lakásába – oly módon bántalmazott, hogy néhány nappal a kórházba szállítását követően elhunyt. Az idős férfira ismerőse talált rá a fürdőszobában.

A boncolásból kiderült, hogy sorozat-bordatörést, orrcsont-, koponyatörést és koponyaűri vérzést szenvedett. E. László a férfi megtalálásakor a lakásban tartózkodott, és arra hivatkozott, hogy szállásadóját a postaláda alatt találta meg ebben az állapotban. A bizonyítékok azonban mostanra összeálltak, így egyértelműen kiderült, E. László a tettes.

Az igazságügyi elmeorvos szakértői vélemény kimondta, nem szenved elmebetegségben, kóros elmeállapotban, de látszólagos higgadtsága mögött lobbanékony természet, sértődékenység és ebből fakadó támadó magatartás van. A nyomozók a vizsgálatot befejezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.