EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Kifogyott a benzin az autóból, amit ellopott

Rendőrségi, bűnügyi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: police.hu

A rendőrök őrizetbe vettek egy cibakházi férfit, akinek a jármű önkényes elvétele mellett több vagyon elleni bűncselekmény is a terhére róható.

Egy cibakházi lakos megjelent 2021. július 24-én napközben édesanyja házánál míg a családtagok nem tartózkodtak otthon, majd a 19 éves férfi egy téglával leverte az ingatlan bejárati ajtajáról a lakatot és oda bement. - számolt be az esetről a police.hu.

A házban benyomta a zárt hálószoba ajtaját és az ott található szekrényből kivette édesanyja gépkocsijának indítókulcsát, majd az udvaron parkoló autóval, a tulajdonos tudta és engedélye nélkül elhajtott. A rendőrök bűncselekmény elkövetése miatt előállították a férfit a Tiszaföldvári Rendőrőrsre és gyanúsítottként kihallgatták. A fiatal férfi beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy az autót szerette volna visszavinni, csak útközben kifogyott a benzin, ezért azt hátrahagyta.

A nyomozók megállapították, hogy a gyanúsított ellen több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt is van folyamatban eljárás, ezért a nyomozóhatóság a férfi őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett, lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a cibakházi férfi ellen.