EUR: 388,45 Ft
USD: 370,45 Ft
CHF: 403,19 Ft
GBP: 448,76 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,31 Ft

Életfogytig a kettős gyilkosnak!

Rendőrségi, bűnügyi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Feltételesen 25 év múlva engedhetik szabadon azt a férfit, aki vadászfegyverével két embert megölt 2019 augusztusában Nyíregyháza-Oroson.

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki vadászfegyverével két embert megölt 2019 augusztusában Nyíregyháza-Oroson. A több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében elmarasztalt vádlott büntetéséből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételesen szabadságra.

A férfi felesége viszonyt kezdeményezett munkahelyi főnökével, amiről a férj tudomást szerzett, így a nő elköltözött otthonról. Amikor a nő 2019. augusztus 26-án szeretője lakására ment, ahol összevesztek, majd az asszony azzal hívta fel a férjét, hogy a sértett lekezelően beszélt vele.

A vádlott az engedéllyel tartott vadászpuskájával vetélytársa házához hajtott, és fegyverével a ház udvarán tartózkodó sértett irányába lőtt: az első lövés még célt tévesztett, a második azonban a bejárati ajtón keresztül halálosan megsebesítette a házba menekülő férfit. Majd annak apját, aki az utcán számon kérte, hátba lőtte, majd elhajtva a tett helyszínéről megadta magát az őt már kereső rendőrjárőrnek.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott büntetlen előéletét, részben bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását, megbánó magatartását és azt, hogy az elkövetéskor két kiskorú gyermeke eltartásáról gondoskodott, ugyanakkor súlyosbító körülményként kezelte, hogy az idősebb férfit a vádlott fényes nappal, a nyílt utcán, kivégzésszerűen követte el tettét.

Az ítélet ellen az ügyészség, a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.