EUR: 388,45 Ft
USD: 370,45 Ft
CHF: 403,19 Ft
GBP: 448,76 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,31 Ft

Két gyilkossággal vádol egy férfit a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Rendőrségi, bűnügyi hírek
MTI
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség azzal a férfival szemben, aki a vád szerint megölt két villanyszerelőt; a holttestek azóta sem kerültek elő.

Előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a 64 éves férfival szemben azzal, hogy negyven év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a férfi építőipari tevékenysége miatt ismerkedett meg mindkét sértettel, akik hozzá hasonlóan Ausztriában is dolgoztak.

A vádlottnak anyagi gondjai voltak, de egy munkához kotrógépre volt szüksége, ezért 2015. június 2-án Ausztriából béreltetett egyet az osztrák-magyar állampolgárságú sértettel, majd a kibérelt munkagépet magához vette.

A férfi másnap megölte a sértettet, hogy a munkagépet végleg megszerezze. A kotrógépet rendszeresen használta, majd egy domboldalba vájt pincében tárolta. Figyelemelterelés miatt a sértett férfi autóját az emberölés napján és másnapján is használta, majd egy ismerőséhez vitte.

A vádlott a mosonmagyaróvári sértettel 2018. március 31-re egyeztetett találkozót, hogy a tízezer eurót (3,6 millió forint) meghaladó tartozását rendezze, emellett egy újabb villanyszerelési munka elvégzését is kérte tőle.

Az újabb megbízás azonban nem volt valós, annak helyét a férfi nem is árulta el arra hivatkozva, hogy a hely nehezen található meg és majd ő megmutatja. Az egyeztetett találkozón a vádlott megölte a sértettet, a holttestet pedig elrejtette.

A sértett autóját még az elkövetés napján egy ismerőséhez, a szerszámait pedig másnap egy rokonához vitte, ahonnan azokat a hatóság lefoglalta. A két villanyszerelő holtteste nem került elő.