EUR: 388,45 Ft
USD: 370,45 Ft
CHF: 403,19 Ft
GBP: 448,76 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,31 Ft

Budai vár: legdrágább az élet

Otthon
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: facebook

Budapest legdrágább területe lakásbérlés szempontjából a budai vár, a legolcsóbbak pedig a város szélső területei.

A közösségi albérletkereső portál, a Rentingo.com elkészítette Budapest albérlettérképét, amely a kerületi bontásnál részletesebben, irányítószám alapján mutatja meg, hogy egy adott területen mekkora az átlagos bérlakás, és mennyi az átlagos albérletár.

A térkép adatai szerint a legmagasabb árszínvonalú várban átlagosan négyzetméterenként 3758 forintos bérleti díjjal kell számolni, ezt követi az Andrássy út Opera környéki része, illetve az V. kerület Bazilika és Lánchíd közötti területe, négyzetméterenként 3688 forintos, illetve 3566 forintos bérleti díjjal. Ezzel szemben a legalacsonyabbak a bérleti díjak a XXIII. kerület külső részén, a XVII. kerületben a Rákoshegyen, valamint a XV. kerületnek a Fóti út és Dunakeszi út közötti részén.


A legmagasabb árszínvonalú várban átlagosan négyzetméterenként 3758 forintos bérleti díjjal kell számolni     Fotó: facebook


A térkép alapján ugyanakkor megállapítható, hogy a "központban drágább, külvárosban olcsóbb" alapszabály már sok helyen nem érvényes. Például a IX. kerület külső részében már belvárosi átlagárakkal kell számolni, ugyanis a Haller utca és a Mester utca környékén az elmúlt években több ezer új lakást adtak át. Ezek csaknem felét bérbeadási céllal vásárolták meg a tulajdonosok, így ezek a lakások dominálják a helyi albérleti piacot. Szintén belvárosi bérleti díjakat kell fizetnie annak, aki a XVI. kerület árpádföldi részén szeretne bérelni, mert ezen a területen főleg családi házak vannak.