EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Újabb szívműtétre vár a TNT sztárja – Hogy lesz így nagy koncert az Arénában?

Kultúra
10perc.hu
9 hónapja
Kiemelt kép: Facebook/Dobrády Ákos

Noha tavaly szeptemberben túlesett egy szívkatéterezésen, újabb beavatkozás vár a TNT együttes tagjára, Zuber Krisztiánra, azaz Intire.

Már most hatalmas a hírverés és ezzel együtt az érdeklődés az április 22-i, Budapest Arénába meghirdetett TNT koncertre. A zenészek is készülnek az Év bulijára, ám a rajongók aggódhatnak, hiszen Intire újabb szívműtét vár.

A TNT sztárja tavaly szeptemberben került kórházba, ahol szívelégtelenséget és kétféle szívritmuszavart állapítottak meg: ebből az egyiket sokkolással próbálták beállítani, de – sajnos – sikertelenül. Nemrég viszont egy speciális eljárással beültettek egy úgynevezett ICD-t a zenész mellkasába, ami nemcsak stimulálja a szívet, ha lelassul, de ha kell, defibrillátorként is működik.


Intire újabb szívműtét vár, de egyelőre a beavatkozás időpontja nem ismert     Fotó: Facebook/Dobrády Ákos


Inti állítja, többször is érezte már, hogy a szerkezet működésbe lép. Kizárólag kar­diotréningeket végezhet, súlyzós edzéseket nem, csak napi másfél liter folyadékot vihet be a szervezetébe, ebbe beletartozik a leves és a gyümölcs is. A szíve ugyanis nem tudja kihajtani a vizet a testéből, ezért vízhajtót is szednie kell.

Noha Inti szívelégtelenségét sikerült orvosolni a beültetett készülékkel, újabb műtétre lesz szüksége. Ám még nem tudja, erre mikor kerül sor, mivel várólistára került.

„Egyelőre gyógyszerrel karban lehet tartani a problémám, ezért a sürgős beavatkozásra váró betegek előttem vannak a várólistán. Amint hív az orvos, jön egy újabb speciális eljárás, az úgynevezett abláció, amelynek során ágyéktájon vezetnek be egy katétert. Ennek köszönhetően a napi tíz pirula helyett már csak hetet kell majd szednem…”magyarázta a Blikknek a zenész.