EUR: 393,07 Ft
USD: 373,75 Ft
CHF: 406,82 Ft
GBP: 454,93 Ft
RON: 79,01 Ft
RSD: 3,36 Ft

Együtt forgat a Scorsese-DiCaprio-De Niro trió

Kultúra
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: deadline.com

Az oszág indiánok legyilkolását bemutató film David Grann bestsellere nyomán készül, a forgatókönyvet Eric Roth írja.

Az 1920-as években Oklahomában történt sorozatgyilkosságról forgat thrillert Martin Scorsese Oscar-díjas rendező Leonardo DiCaprio, Robert De Niro és Lily Gladstone sztárszereposztással. A Killers of the Flower Moon című produkció – amely az Apple stúdió, az Imperative Entertainment és az Appian Way Productions közreműködésével készül – a deadline.com cikke szerint David Grann bestsellere nyomán készül, a forgatókönyvet Eric Roth írja. Grann a múlt század elején Oklahomában történt sorozatgyilkosságok nyomába eredt.


Ezzel a két színésszel - Leonardo DiCaprio és Robert De Niro - garantált a film sikere    Fotó: deadline.com


Az 1920-as években Amerika leggazdagabb emberei közé tartoztak az Oklahomában élő Osage indiánok, miután kiderült, hogy földjeik alatt hatalmas olajmezők húzódnak. Gazdagságukért azonban hatalmas árat fizettek: sorra gyilkolták meg őket. Az őslakos Mollie Brukhart testvére, Anna meggyilkolása ügyében az FBI indított vizsgálatot, ez lett a szövetségi nyomozóiroda első nyomozása, melyet sorozatgyilkosság ügyében folytatott. Gladstone alakítja a filmben Mollie Brukhartot, Ernest Brukhart (DiCaprio) feleségét, Robert De Niro pedig Brukhart nagybátyját és a befolyásos helyi birtokost játssza.

Scorsese és DiCaprio rendszeresen dolgozik együtt. A színész korábban a rendező a New York bandái, az Aviátor, A tégla, a Viharsziget és A Wall Street farkasa című játékfilmjében, valamint az Audition című rövidfilmjében is szerepelt. Scorsese a rendezés mellett Dan Friedkin és Bradley Thomas társaságában producere is lesz a filmnek.