EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Megjelent az Omega új lemeze

Kultúra
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: facebook/omega

Tizennyolc dal került az Omega Testamentum című új lemezére, amelyen az új szerzemények mellett helyet kaptak a régi idők nagy slágerei is.

Az elmúlt napokban rengeteg szomorú dolog után – Benkő László és Mihály Tamás halála – után végre pozitív hír is megjelent az Omegával kapcsolatban. Holnaptól (csütörtök) ugyanis 15 ezer példányban jelenik meg a legendás zenekar tizenhetedik studiólemeze, a Testamentum, melyet országszerte a Mol-benzinkutaknál lehet megvásárolni.

„Ezt nagyon meredeken intézte az élet. A lemez megjelenésének időpontját már jó ideje kitűztük, de Laci és Misi halála mindannyiunkat sokkol és megfontolásra késztet. A koronavírus szörnyű dolog, de most időt ad nekünk gondolkodni, mi legyen az Omegával" – mondta Kóbor János énekes, zeneszerző az MTI-nek.

A Testamentum munkálatai csaknem négy éven át zajlottak, és Kóbor szerint a zenéje a "totális rock" elnevezéssel írható le: az Omega klasszikussá vált szimfonikus progresszív és space rock elemei keverednek modern hangzásban.

„A templomokban előadott, de még a régi dolgokból válogatott 2014-es Omega Oratórium anyag koncertjei nagyobb sikert hoztak, mint azt vártuk. Ezért úgy döntöttünk, hogy az új album számait eleve templomi megszólalásra tervezzük, orgonával, kórussal. A zenék és a szövegek a munkafolyamat során több változáson mentek keresztül, átalakult a stílusvilág is” – árulta el Kóbor János.


Az utóbbi idők Omega-koncertjei miatt eleve templomi megszólalásea tervezték az új albumot    Fotó: facebook/omega


A GrundRecords gondozásában most megjelenő Testamentumra tizennyolc dal került. A többségben lévő új szerzemények – köztük a Mennyben az angyal, az Álom XXI. század, A démon vagy a Légy hű magadhoz! – mellett korábbi Omega-sikerek – A Föld árnyékos oldalán; Varázslatos, fehér kő; Huszadik századi városlakó; A holló; A látogató – újragondolt változatai is hallhatók. Az új szövegeket az Omega történetének két meghatározó szövegírója, a misztikusabb világú Sülyi Péter és a konkrétabb Trunkos András írta.

„Egy dal esetében az eredeti, eddig nem publikált dalszöveget használtuk. Ez a 200 évvel az utolsó háború után, ami eredetileg Hangyanép volt, de Sülyi Péter szövegét 1971-ben nem engedte át a cenzúra, így írt egy másikat, ami szintén elég jó lett" – mesélte az énekes, aki hozzátette, szándékai szerint nem ez lesz Omega utolsó stúdióalbuma.