EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Bolondos idő esővel, széllel és néha előbukkanó nappal

Időjárás
10perc.hu
8 hónapja
Kiemelt kép: Freepik

Folytatódik a változékony idő a héten, előbb melegedés várható, majd a március 15-ei nemzeti ünnepen visszaesik a hőmérséklet, majd a hét második felében ismét melegedés kezdődik az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint.

Ma az ország déli részein fátyolfelhős idő várható, míg az északi megyékben a felhőzet olykor - főleg a délután második felében - meg is vastagszik, de csapadék ott sem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul.

Kedden a nap első felében főleg fátyol- és gomolyfelhőkre kell számítani, majd a déli óráktól nyugat, északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és egyre több helyen elered az eső, zápor, sőt néhol zivatar is kialakulhat. Hajnalban 0-10, délután 13-22 fok valószínű.

Szerdán, március 15-én borult idő várható. Délutántól a Dunántúlon nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, a Dunától keletre azonban borult maradhat az ég. Többfelé kell esőre, zárporra számítani, és az esőt helyenként havas eső, havazás válthatja. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a csúcsérték 3 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön a vastagabb frontfelhőzet délelőtt északkeletről is elvonul és általában napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Többfelé megélénkül, néhol megerősödhet az északi, északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a maximum 7 és 13 fok között várható.

Pénteken nagyrészt gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. Élénk, helyenként erős lökések kísérik a délkeleti szelet. A hajnali mínusz 6, plusz 2 fokról 9 és 15 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.