EUR: 388,45 Ft
USD: 370,45 Ft
CHF: 403,19 Ft
GBP: 448,76 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,31 Ft

Jön az eső és a hűvös idő

Időjárás
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint a hét második felében 0 fokig csökkenhet a hőmérséklet.

Ma és kedden még marad az indián nyár, és túlnyomórészt derült, napos, száraz idő lesz. A leghidegebb órákban 8-16 fok várható. Napközben 20-27 fokig melegszik a levegő. Kedd estétől azonban nyugat felől felhősödés kezdődik, és eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat.

Szerdán napközben már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég többfelé esővel, záporral, néhol – elsősorban a Dunántúlon – zivatar is kialakulhat. Az északkeleti tájakon a legkisebb a csapadék esélye, másutt ugyanakkor helyenként kiadósabb mennyiség is hullhat, délután 12 és 22 fok közötti értékek várhatók.

Csütörtökön az ország nagy részén túlnyomóan borult, esős idő a legvalószínűbb, nagyobb területen van esély kiadós mennyiségre, a legmagasabb hőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű, a tartósan esős tájakon a minimum hőmérséklet akár 0 fokig süllyedhet.

Pénteken az ország nagyobb részén a felhősebb idő a valószínűbb, míg az északkeleti tájakon naposabb időszakok is lehetnek. Dél, délnyugat felé haladva növekvő eséllyel fordulhat elő eső, zápor. A minimumhőmérséklet 3 és 12 fok között várható, a maximumhőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű.