EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Foci-vb: Messiék előnyben, vírus tizedeli a francia válogatottat

Foci-VB
10perc.hu
11 hónapja
Kiemelt kép: DPPI Media/Jean Catuffe

Dayot Upamecano és Adrien Rabiot már a Marokkó elleni elődöntőt is kihagyta betegség miatt és mostanra Kingsley Coman is belázasodott.

Történelmi tettet hajthat végre a francia válogatott a katari labdarúgó-világbajnokságon, ugyanis Olaszország (1934 és 1938) és Brazília (1958 és 1962) után a harmadik csapat lehet, aki megvédi a vb-címét. Ám kívülálló okok miatt most hirtelen kérdésessé vált, vajon képes lesz-e erre az Mbappé vezette társaság.

Didier Deschamps, a francia szövetségi kapitány amiatt aggódik, hogy több játékosára sem számíthat a vasárnapi Argentína elleni döntőben. Ugyanis egyre több játékost fertőz meg egy vírus, ami influenzatüneteket és lázat produkál.

Dayot Upamecano és Adrien Rabiot már a Marokkó elleni elődöntőt is kihagyta betegség miatt és mostanra Kingsley Coman is belázasodott. Franciaország óvintézkedéseket tesz annak érdekében, hogy megakadályozza a vírus átterjedését a csapaton belül az Argentína elleni mérkőzés előtt.


Didier Deschamp legnagyobb gondja jelenleg, hogyan akadályozzák meg a francia válogatottban a vírus terjedését     Fotó: DPPI Media/Jean Catuffe


Amint azt a sportal.hu megírta, a megbetegedett játékosokat azonnal elszigetelték a többiektől. Amint azt a szövetségi kapitány elmondta, Dohában a hőmérséklet egy kicsit csökkent, de a légkondicionáló mégis folyamatosan be van kapcsolva. Ez pedig a meccsek terhelését is figyelembe véve igencsak igénybe veszik a játékosok szervezetét.

„Néhány esetben influenzaszerű tünetek jelentkeztek nálunk. Próbálunk vigyázni, hogy ne terjedjen tovább, a játékosok pedig nagy erőfeszítéseket tettek a pályán, és nyilvánvalóan az immunrendszerük is szenved. Ez megtörténik, amikor ilyen megterhelés alatt vagy, a szervezeted ilyenkor legyengülhet, s hajlamosabb leszel megfertőződni a vírusok által" – jelentette ki Deschamp.