EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Figyelem, szolgálati közlemény! A hétvégén leáll a Déli pályaudvar

Belföldi hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: MÁV START

Komplex karbantartást végeznek: szünetelni fog a vonatforgalom az állomáson, a vonatok nagy része Budapest-Kelenföldre érkezik és onnan is indul.

A korlátozás miatt november első hétvégéjén, szombaton és vasárnap szünetel a vonatforgalom a Déli pályaudvaron. Komplex karbantartást végeznek: szünetelni fog a vonatforgalom az állomáson, a vonatok nagy része Budapest-Kelenföldre érkezik és onnan is indul – írja közleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A munkálatok nappal és éjszaka is zajjal járnak majd, ezért a vasúttársaság a pályaudvar környékén lakók türelmét és megértését kéri. November 4-én és 5-én a Déli pályaudvar nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a változás érint néhány péntek esti és hétfő hajnali vonatot is. A Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld állomás között egész nap pótlóbuszok közlekednek, hajnaltól késő estig félóránként indulnak.

A Déli pályaudvar utasforgalmi területei közül a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad, így a várótermet használhatják az utasok, a pénztár és az ügyfélszolgálat is működni fog, a jegykiadó automaták is folyamatosan üzemelnek. A megváltozott menetrendek már elérhetők a MÁV honlapján, valamint a menetrendi keresőkben és a MÁV applikációban is.