EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Halottak napja: hosszabb nyitvatartás a fővárosi temetőkben

Belföldi hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

November 1-je a Mindenszentek ünnepe, november 2-a pedig a halottak napja a keresztény világban.

Hosszabb nyitvatartással várják a megemlékezőket a jövő héten a fővárosi temetők a Mindenszentek és halottak napja miatt. Budapesten a sírkertek hétfőn és kedden reggel 7 órától este 8-ig, szerdán és csütörtökön reggel fél 8-tól este 8-ig lesznek nyitva. A temetők környékén fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani.

Figyelem! Keddtől november 2-ig a temetőkbe gépjárművel tilos behajtani. Kivétel ez alól a Rákoskeresztúri új köztemető, ahova - a temetői forgalomtól és telítettségétől függően - október 31-én reggel 7 órától november 2-án este 8 óráig díjmentesen lehet gépjárművel behajtani.

A Mindenszentek és halottak napja miatt ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek érvényben péntektől november 3-ig a fővárosi temetők környékén. A BKK járatai október 28-án a szombati, 29-én a munkaszüneti napi, 30-án és 31-én a tanszüneti munkanapi, november 1-jén pedig az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek, de a temetőket érintő bizonyos vonalakon ezekben a napokban is sűrűbben vagy nagyobb befogadóképességgel járnak.