EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Ez már tényleg röhejes! Közel egy órát késnek a vonatok egy vonalon a lehulló falevelek miatt

Belföldi hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: MÁV START

A MÁVinform tájékoztatása szerint a Vác és Balassagyarmat közötti szakaszon már reggel volt olyan vonat, amelyik 50 perc késéssel indult a lombhullás miatt.

A lehulló fa-levelek miatt majdnem egy órát késnek a vonatok Vác és Balassagyarmat között. A meredek szakaszokon a levelek miatt csúszóssá válnak a sínek, ezért a vonatok lassabban közlekednek. Az utasok pedig inkább buszoznak – tudta meg az ATV Híradó.

Ezek a levelek, amelyek gondokat okoznak a vonatok közlekedésében. Most éppen a Vácot Balassagyarmattal összekötő, nem éppen legújabb építésű szakaszon voltak késések az ősszel szokatlannak nem nevezhető jelenség miatt. A MÁVinform tájékoztatása szerint itt már reggel volt olyan vonat, amelyik 50 perc késéssel indult a lombhullás miatt.

,,Kicsit megmosolyogtató a dolog, hogy falevelek miatt késnek a vonatok, de ez a régi vasutaknál meglevő probléma, ami itt a Balssagyarmat-Vác vonalon, ami 132 éves körülbelül, itt minden, szinte minden ősszel előfordul" – fogalmazott Olexa Miklós, az Ipoly Túra Egyesület elnöke.

A vasútbarátok szerint a sűrű erdőben húzódó vonalon a levelek a párás időben csúszós burkolatot hoznak létre a sín koronáján, amin a meredek szakaszokon könnyen megcsúsznak a kerekek. Emiatt viszont csak lassabban járnak a szerelvények, így pedig jönnek a késések.

Az érintett vonalon gyakran utazók azt mondták, hogy várhatóan néhány hét alatt ez a probléma megszűnik azzal, hogy elfogynak a levelek. Ezt követen javulhat a helyzet, bár volt, aki hozzátette, már nem kell sokat várni és a hideg, a fagy és havazás nehezíti majd a vonatok közlekedését.