EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Kőbe vésett üzemanyagárak – de januártól jön a feketeleves

Belföldi hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

Szerda után holnap sem változik a benzin és a gázolaj ára, így továbbra is 603 Ft/liter áron tankolhatjuk a 95-ös benzint és 650 Ft/liter áron a gázolajat.

Úgy tűnik, megkövült az üzemanyagok ára, hiszen szerda után péntektől sem változik a benzin és a gázolaj ára - tudta meg a holtankoljak.net. Ennek köszönhetően a már jól megszokott átlagárakon tankolhatunk a kutakon a hét második felében is: 603 Ft/liter áron a 95-ös benzint és 650 Ft/liter áron a gázolajat.

Ám ez az állapot rövidesen döbbenetes módon megváltozik és ez vélhetően üzemanyaghiányhoz vezethet majd. Ugyanis a legpontosabb számítások alapján, a januári jövedéki adó emelkedés és a teljes üzemanyagárat terhelő áfa előreláthatólag, egyik napról a másikra nagyjából 40 forintos árváltozást eredményez.

A magánfogyasztók a saját költségvetésükhöz igazodva fognak majd tankolni, legrosszabb esetben csökkentik az autóhasználatot, vagyis a megvásárolt üzemanyag mennyiségét. Az év első napja várhatóan nehézkesen indul majd, nemcsak az emelést megelőző tankolási láz miatt, hanem az akár hétszáz forint feletti üzemanyagárak miatt is.