EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Rájött a hatóság: nem korrekt az Árfigyelő rendszer

Belföldi hírek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

Sokan próbáltak olyan árakat feltüntetni, amelyek nem minden boltban jelentek meg.

Az online Árfigyelő rendszerbe adatokat szolgáltató kiskereskedők egy része nem egységes, hanem boltonként eltérő árazást alkalmaz. Volt olyan boltlánc, amelyik csak egy-két üzletében csökkentette egyes élelmiszereknek az árát azért, hogy az Árfigyelő rendszerben a legolcsóbb legyen. Az Árfigyelőt létrehozó munkacsoport erre a kiskapura keresett megoldást annak érdekében, hogy ez a gyakorlat semmilyen módon ne tévessze meg a fogyasztókat.

Mostantól az egyes termékkártyákon a legalacsonyabb ár megjelenítésénél az adott üzletlánc boltjainak 80 százalékában alkalmazott árakat veszi figyelembe a rendszer a legalacsonyabb ár meghatározásához. Ezzel kizárható, hogy egyes kiskerekedők csak egy-két boltjukban csökkentve egy termék árát, megtévesztő módon a legalacsonyabb árat kínáló boltláncként jelenjenek meg az adott termékkategóriában.

További újítás, hogy mostantól az egyes termékkártyákon az is olvasható, hogy az adott termék az azt forgalmazó kiskereskedő pontosan hány boltjában érhető el az adott napon, az akciós termékeket pedig a vásárlókat tájékoztatószázalék jel mutatja meg a termékkártyákon – írta az economx.hu.

Az Árfigyelőn hamarosan élesedik a térképes boltszűrő, amivel lehetőség lesz csak a környékbeli boltok termékeire szűrni, illetve a tervek között szerepel az Árfigyelő hivatalos mobilapplikációjának kifejlesztése is. Mindemellett ősszel várható a termékkategóriák bővítése is.