EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Hamarosan érkezik a csok plusz? Mutatjuk az Orbán-kormány új tervét

Belföldi hírek
10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: Freepik

Szentkirályi Alexandra a Hír TV Napindító című műsorában elmondta, hogy mi jöhet az év végi határidővel kivezetett nem falusi csok után.

A kormányszóvivő úgy fogalmazott, hogy vannak olyan eszközök, amelyek jól működnek és azt látták, hogy azokat előszeretettel veszik igénybe a családok. Ám olyan ok is voltak, amelyeknél azt látták, hogy újításra van szükség. Hozzátette, a cél az, hogy minden vágyott gyermek meg tudjon születni Magyarországon.

Kiemelte, döntés született a már jól működő babaváró hitel, illetve a falusi csok megtartásáról, sőt kibővítéséről is. Majd felhívta a nézők figyelmét, hogy a nem falusi csokot kivezetik, azonban a helyébe egy ennél is hatékonyabban működő támogatási formát fognak bevezetni, a "csok pluszt", amiről a következő hetekben születhet döntés a kormány részéről.

Emellett elmondta, hogy az átmenet biztosított lesz, így az év végéig még a mostani csok szabályai érvényesek, utána azonban "belép ez az új támogatási rendszer", ám erről részleteket még nem árult el - írja a 24.hu.