EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Úgy vizsgáztatták a státusztörvényből a tankerületi vezetőket, hogy annak végrehajtási rendelete még mindig nem ismert

Belföldi hírek
10perc.hu
3 hete
Kiemelt kép: Freepik

A BM azt közölte, hogy a tankerületi vezetők a törvény, illetve az iskolai KRÉTA-rendszer alkalmazásának ismeretét vizsgáló, felelet-kiválasztós kérdésekre válaszoltak.

Státusztörvényből vizsgáztatta a Belügyminisztérium (BM) a tankerületi vezetőket úgy, hogy a részletszabályok még meg se jelentek, az új pedagógus életpályatörvény végrehajtási rendelete még nem is ismert az érintettek előtt – írja a Népszava. 

Egy tanévnyitás előtti értekezleten eligazítást tartott a BM az új pedagógus életpályatörvényről. A tankerületi igazgatóknak egy kérdőíves felmérés keretében arról is számot kellett adniuk, mennyire ismerik az új jogszabály egyes rendelkezéseit. A BM azt közölte, hogy a tankerületi vezetők a törvény, illetve az iskolai KRÉTA-rendszer alkalmazásának ismeretét vizsgáló, felelet-kiválasztós kérdésekre válaszoltak.

A BM tájékoztatása szerint azt vizsgálták, hogy a tankerületi igazgatók naprakész információkkal rendelkeznek-e a státusztörvénnyel összefüggő feladatokról (tájékoztatás, nyilatkozattétel, illetménymegállapítás, végkielégítés).

Közben az iskolák tantestületei azt hiányolják, hogy úgy kell elkezdeni pénteken az új tanévet, hogy a státusztörvény végrehajtási rendelete még mindig nem ismert. Ugyanúgy, mint a tankerületi vezetők vizsgájának eredménye.