EUR: 393,07 Ft
USD: 373,75 Ft
CHF: 406,82 Ft
GBP: 454,93 Ft
RON: 79,01 Ft
RSD: 3,36 Ft

Hétfői vihar: 394 tűzoltói beavatkozás, sok megrongálódott épület

Belföldi hírek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldala

Folyamatosan érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelemhez.

A hétfő délutáni vihar miatt összesen 394 tűzoltói beavatkozásra volt szükség - közölte honlapján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tűzoltókat Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe riasztották a legtöbbször. Zömében az erős szélben kidőlt fákhoz, letört ágakhoz hívták a tűzoltókat. 22 épületben keletkeztek károk, vagy a szél bontotta meg az épületek tetőszerkezetét, vagy fák dőltek az épületekre és ez okozott károkat.

Miskolcon egy gimnázium tetejét bontotta meg a szél, Poroszlón a református templom teteje sérült meg 50 négyzetméteren. Mátraterenyén a szél megbontotta egy családi ház tetejét, a lehulló darabok pedig az előtte parkoló autót is megrongálták. Három családi ház lakhatatlanná vált: Kazáron, Ózdon, és Magosligeten egy-egy családi ház tetejét a vihar annyira megrongálta, hogy az ott élők rokonokhoz mentek, összesen 15 ember kényszerült elhagyni az otthonát.

Mivel sokan csak kedd reggel észlelték a keletkezett károkat, ezért folyamatosan érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelemhez. 150 beavatkozás jelenleg is folyamatban van, a legtöbb Debrecenben és környékén.

Vihar után érdemes körbejárni az otthonunkat és felmérni a keletkezett károkat. Ha sérült a közműhálózat, értesítsük a szolgáltatót, azonban az elszakadt elektromos vezetéket ne közelítsük meg, ilyen esetben azonnal hívjuk a 112-es segélyhívó számot.