EUR: 388,45 Ft
USD: 370,45 Ft
CHF: 403,19 Ft
GBP: 448,76 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,31 Ft

Van olyan Túró Rudi, amiben nincsen túró

Belföldi hírek
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: pottyos.hu

A Termékkritikus nevű TikTok-csatorna komoly kritikával állt elő a Pöttyöst gyártó céggel szemben.

A Termékkritikus közösségi csatorna kiszúrta, több ízesített Túró Rudi összetevői közül hiányzik a túró, ezért a hatóságokhoz fordult. Az Index megkereste a gyártót, igaz-e a videós állítása. Az alábbi választ kapták:

"A Pöttyös termékek esetében zsírszegény túró a meghatározó alapanyag. Egyes termékeink esetében (a Magyar Élelmiszerkönyv meghatározása szerinti) túrót használunk, ezek adják az értékesített volumen mintegy kétharmadát – ezek esetében a receptúra nem változott.

Ugyanakkor egyes ízesített termékvariánsok gyártása során minimális mértékben, tejpor hozzáadásával módosítjuk a hagyományos receptúrát. A használt technológia megegyezik a túrógyártással, azonban a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai értelmében ez utóbbi esetben az így készült termékösszetevőt nem jelölhetjük túróként, hanem tejalapú rögös készítményként tüntetjük fel azt termékeink csomagolásán..."

A vállalat közölte, nem zajlik ellenük bírósági eljárás, nem kellett bírságot fizetniük. Azaz már lehet kapni a "majdnem Túró Rudit"...