EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Ez igen! A világ legjobb egyetemei versengenek a magyar diákért

Belföldi hírek
10perc.hu
5 hónapja
Kiemelt kép: Instagram/Szepesi Mór

Számos angol egyetem mellett Amerikában a Yale, a Princeton, a Columbia, a Wharton, a Brown és a Duke is örömmel látná Szepesi Mórt.

Vélhetően történelmet írt egy fiatal magyar, akinek történetét az Eduline mutatta be. Ugyanis a Yale, a Princeton, a Columbia, a Wharton, a Brown és a Duke is tárt karokkal várja azt a magyar diákot, aki tavaly nyáron egyedül, külső segítség nélkül látott neki az egyetemi jelentkezésnek és a kötelező esszék megírásának. Szepesi Mór a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola (AISB) végzős tanulója.

Amerika Borostyán-ligás (Ivy League) topegyetemei mindig ugyanazon a napon jelentik be a felvételi eredményeket. Múlt hét csütörtökön egy magyar diák, Szepesi Mór és családja is tűkön ülve várta, hogy kiderüljön, zöld utat kapott-e valamely világhírű felsőoktatási intézménybe – írta az Index. Végül kiderült, számos angol egyetem mellett Amerikában a Yale, a Princeton, a Columbia, a Wharton, a Brown és a Duke is örömmel látná a fiatal magyart.


Szenegálban is járt Mór, ahol Down-szindrómás és siketnéma tanulókkal vett részt egy egyhetes foglalkozáson     Fotó: Instagram/Szepesi Mór


Márknak a jó jegyei mellett kiváló ajánlást jelentettek az olyan iskolán kívüli tevékenységek, mint a diáktanács-elnökség, a nemzetközi vitaversenyen elért eredmények, de többek között maga is klubot vezetett az ENSZ-ről, februárban pedig Szenegálban is járt, ahol Down-szindrómás és siketnéma tanulókkal vett részt egy egyhetes foglalkozáson.

A kemény munka meghozta a gyümölcsét, a magyar diáknak csak három hete maradt arra, hogy eldöntse, hol folytatja a tanulmányait. „Négy év nem rövid idő, úgyhogy most minél több információt próbálok gyűjteni, de úgy gondolom, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem tudok rossz döntést hozni” – mondta Mór.

Ebben mi is biztosak vagyunk…