EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Hiánycikk lett a fagyasztóláda – valahol tárolni kell a felvásárolt hatósági áras húsokat

Belföldi hírek
10perc.hu
10 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

A rezsicsökkentés szabályainak tavaly nyár végi megváltoztatása után egyetlen hónap alatt 64 százalékkal nőtt ennek a termékfajtának az értékesítése.

Vélhetően az árstopos húsok felhalmozása és eltarthatósága miatt ugrásszerű növekedést produkált a fagyasztóládák iránti kereslet. Teljes termékhiány még nem alakult ki, de a G7 portálnak nyilatkozó szakember szerint a valós kereslet jóval magasabb, mint amit az értékesítési számok mutatnak.

Ekker Róbert, az eMag háztartási kis- és nagygépüzletágának vezetője szerint a rezsicsökkentés szabályainak tavaly nyár végi megváltoztatása után egyetlen hónap alatt 64 százalékkal nőtt ennek a termékfajtának az értékesítése. A kereslet azonban még ennél is jelentősebb, mostanra ugyanis már a legnépszerűbb modellekből hiány van.


Az olcsón, hatósági áron megvett fagyasztható húsok felhalmozásából származó előnyök ellensúlyozhatják a növekvő áramszámlát    Fotó: Freepik


Teljes termékhiány ugyan nem alakult ki, de a valós kereslet jóval magasabb, mint amit az értékesítési számok mutatnak. Becsléseik szerint akár 25-30 százalékkal több fagyasztót is értékesíteni lehetett volna Magyarországon, ha bizonyos típusokból nem akadozik az ellátás.

A fagyasztó ugyan elég jelentős és állandó áramfogyasztó a lakásban, de a háztartások úgy kalkulálhatnak, hogy az olcsón, hatósági áron megvett fagyasztható húsok – sertéscomb, csirkemell és farhát – felhalmozásából származó előnyök ellensúlyozhatják a növekvő áramszámlát.