EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Jó hír a szállodaiparnak: teltházas karácsony Budapesten

Belföldi hírek
10perc.hu
11 hónapja
Kiemelt kép: Facebook/Budapesti Karácsonyi Vásár

Idén is az egyik legfelkapottabb úti cél lehet európai viszonylatban Budapest karácsonykor, a vendégéjszakák száma pedig meghaladhatja a koronavírus-járvány előtti számokat is.

A turisztikai ágazat számára a téli időszakban sincs megállás, karácsonykor pedig ezúttal is turistadömping lesz Budapesten. A magyar főváros karácsonyi vásárai, fürdői, ár-érték aránya és gasztronómiája egyaránt csábító a külföldiek számára. Éppen ezért közel 100 százalékos foglaltságra számíthat a szállodaipar az ünnepkörben.

Valerio Duchini, a B&B HOTELS Olaszország, Szlovénia és Magyarország elnöke és vezérigazgatója a 10perc.hu érdeklődésére elmondta, a város vonzereje a sokszínűségében rejlik. Nemcsak Európából, hanem a kontinensen túlról is szép számmal érkeznek ilyenkor vendégek, akik szeretnék felfedezni ezt a csodákkal teli várost ebben az évnek ezen bámulatos szakaszában.


A magyar főváros karácsonyi vásárai is csábítók a külföldiek számára     Fotó: Facebook.com/adventiunnepabazilikanal


Hozzátette, hogy az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt inkább a belföldi turizmusra tudtak építeni a szektorban érdekeltek, de a pandémia visszaszorulásának köszönhetően mindenki szeretné bepótolni az elmaradt karácsonyi utazásokat, ezáltal pedig fellendül a kereslet.