EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Jön a feketeleves! Újabb áremelés várható az élelmiszerpiacon

Belföldi hírek
10perc.hu
11 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

A szakértő szerint nem várható új termékek felvétele az ársapkával érintett élelmiszerek közé, már a burgonyának és a tojásnak se kellett volna bekerülnie az intézkedés hatálya alá.

2023 első hónapjaiban az élelmiszerek árának emelkedésére lehet számítani. Ennek oka, hogy nagyon sok termék esetében a megdrágult energiaköltségek most épülnek be a termelési költségek közé - írta az Agrárszektor.

A Pénzcentrum adatai alapján a következő évben sem várható az élelmiszerek árának csökkenése. Sőt, a hazai és nemzetközi folyamatokból arra lehet következtetni, hogy 2023-ban tovább fognak drágulni az élelmiszerek a magyar boltokban.

Raskó György agrárközgazdász szerint a nemzetközi környezet is azt mutatja, hogy növekedni fognak az árak, ugyanis komoly áremelkedések történtek a német sertéspiacon. Ez pedig azért fontos hír, mivel a magyar felvásárlók is ezt figyelik, és ezeket az árfolyamokat fizetik a termelőknek.

Arra a kérdésre, hogy várható-e új termékek felvétele az ársapkával érintett élelmiszerek közé, az agrárközgazdász egy határozott nemmel reagált. Raskó György szerint már a burgonyának és a tojásnak se kellett volna bekerülnie az intézkedés hatálya alá.